Στρατηγικό μάνατζμεντ - Γεωργόπουλος, Νικόλαος Β. (Γ. Μπένου, 2006)
[...] Για την εξάλειψη των μυστηρίων που περιβάλλουν το στρατηγικό μάνατζμεντ, αλλά και για την προσφορά βάσιμων μεθόδων και τεχνικών στα στελέχη δημιουργήθηκε η παρούσα έκδοση του βιβλίου "Στρατηγικό μάνατζμεντ". Η αλήθεια είναι ότι το βιβλίο δεν φιλοδοξεί να δώσει οδηγίες και συνταγές για τη λύση προβλημάτων που αφορούν τη διαδικασία του στρατηγικού μάνατζμεντ σε κάθε επιχείρηση. Αν ο σκοπός σας είναι αυτός, νομίζω ότι το βιβλίο αυτό δεν μπορεί να τον καλύψει. Είναι γνωστό ότι για τη λήψη αποτελεσματικών στρατηγικών αποφάσεων χρειαζόμαστε από τη μια μεριά κρίση και διαίσθηση και από την άλλη αναλυτικές ικανότητες. Το βιβλίο αυτό φιλοδοξεί να σας υποστηρίξει στην ανεύρεση των αναλυτικών ικανοτήτων. Προσπαθεί να σας δώσει ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές για να αρχίσετε να σκέφτεστε στρατηγικά και όχι να σας δώσει έτοιμες λύσεις για παρουσιαζόμενα στρατηγικά προβλήματα. Κάτι τέτοιο εκτός του ότι είναι έξω από τους στόχους του παρόντος βιβλίου, νομίζω ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί, λαμβάνοντας υπ' όψιν την πολυταραχότητα του εξωτερικού, αλλά και την πολυπλοκότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης ως μοναδική. [...]