Μηχανογραφημένη κοστολόγηση : θεωρία και πράξη : μηχανογραφική αντιμετώπιση θεμάτων εσωλογιστικής κοστολόγησης με χρήση της ομάδας 9 (Αναλυτική λογιστική) του Ε.Γ.Λ.Σ. - Καραγιώργος, Θεοφάνης (Αλεξοπούλου - Καραγιώργος, 2008)
Το νέο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, έχει ανάγκη από την χρησιμοποίηση διοικητικών εργαλείων όπως η κοστολόγηση. Δίνεται έμφαση στην εφαρμογή συστημάτων κοστολόγησης που να οδηγούν σε ακριβέστερη προσέγγιση του κόστους και να παρέχουν χρήσιμη και έγκαιρη πληροφόρηση. Σκοπός του βιβλίου είναι η εφαρμογή της αναλυτικής λογιστικής στην πράξη με τη χρήση σύγχρονων εργαλείων πληροφορικής όπως είναι τα λογιστικά προγράμματα μηχανογράφησης της Αναλυτικής Λογιστικής. Παράλληλα στο βιβλίο αναπτύσσονται έννοιες και ορισμοί κοστολόγησης (πραγματικής, κανονικής και πρότυπης), παρουσιάζονται τα συστήματα κοστολόγησης (η Άμεση και η πλήρης Κοστολόγηση) καθώς και η ανάλυση σχέσεων κόστους- όγκου κέρδους και τέλος αναπτύσσονται θέματα όπως οι προϋπολογισμοί.