Πληροφοριακά συστήματα διοίκησης : διοίκηση της ψηφιακής επιχείρησης - Laudon, Kenneth C., 1944- (Κλειδάριθμος, 2008)
Οι εταιρείες σήμερα στηρίζονται στο Internet και την τεχνολογία δικτύων για να διεξάγουν ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες ηλεκτρονικά, συνδέοντας απρόσκοπτα εργοστάσια, γραφεία και προσωπικό πωλήσεων σε όλο τον κόσμο. Η γνώση των πληροφοριακών συστημάτων είναι πλέον κεφαλαιώδης για τη δημιουργία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων, τη διοίκηση παγκόσμιων εταιρειών, την προσθήκη επιχειρηματικής αξίας και την προσφορά χρήσιμων προϊόντων και υπηρεσιών στους καταναλωτές. Τα πλεονεκτήματα είναι αναρίθμητα και όποιος επιθυμεί να τα αξιοποιήσει, είτε είναι σπουδαστής είτε στέλεχος επιχείρησης, πρέπει να εξοικειωθεί με το αντικείμενο. Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στα πληροφοριακά συστήματα διοίκησης (Management Information Systems, MIS), καλύπτοντάς τα σε όλο τους το φάσμα. Μάλιστα, στην έκδοση αυτή του βιβλίου –έκτη αμερικανική έκδοση–, συμπεριλαμβάνεται ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερωμένο στη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας και των σχέσεων με τους πελάτες, μια εις βάθος κάλυψη των συστημάτων διαχείρισης γνώσεων, ένα αναθεωρημένο κεφάλαιο αφιερωμένο στα σύγχρονα συστήματα τηλεπικοινωνιών και ασύρματης δικτύωσης, αλλά και βήμα προς βήμα οδηγίες για το σχεδιασμό μιας σχεσιακής βάσης δεδομένων και την κατασκευή ερωτημάτων SQL.