Στα μυστικά του Βάλτου - Δέλτα, Πηνελόπη Σ., 1874-1941 (Γαλάζια βιβλιοθήκη ;, 2018)
Στις αρχές του 20ου αιώνα, κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, δύο παιδιά, ο Αποστόλης και ο Γιωβάν, ριψοκινδυνεύουν τη ζωή τους για να βοηθήσουν τους Μακεδονομάχους να καταλάβουν τη λίμνη των Γιαννιτσών, τον Βάλτο, που αποτελούσε ένα από τα πιο στρατηγικά σημεία του πολέμου.