Πεζογραφήματα ; - Χειμωνάς, Γιώργος, 1939-2000 (Καστανιώτη, 2005)
Η έκδοση αυτή συγκεντρώνει σε έναν τόμο τα εννέα λογοτεχνικά πεζογραφήματα που ο Χειμωνάς εξέδωσε σε αυτοτελείς εκδόσεις στη διάρκεια της ζωής του (κατά σειρά τα βιβλία "Πεισίστρατος", "Η εκδρομή", "Μυθιστόρημα", "Ο γιατρός Ινεότης", "Ο γάμος", "Ο αδελφός", "Οι χτίστες", "Τα ταξίδια μου", "Ο εχθρός του ποιητή"). Στα πεζογραφήματα του Χειμωνά επιτάσσεται εκτενές (300 σελίδες) "Χρονολόγιο βίου και έργου". Το χρονολόγιο αυτό, που διανθίζεται με πλούσιο και σε μεγάλο βαθμό ανέκδοτο φωτογραφικό υλικό, συγκεντρώνει, για πρώτη φορά, την εργογραφία και τη βιβλιογραφία Χειμωνά, χορηγεί πλήθος πληροφοριών για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα και παραθέτει πολλά αποσπάσματα συνεντεύξεων και δοκιμίων του, με τα οποία ο ίδιος ο Χειμωνάς σχολιάζει τα λογοτεχνικά πεζογραφήματά του. Σε επίμετρο του χρονολογίου δηοσιεύεται, επίσης για πρώτη φορά, η "Εργογραφία Γιώργου Χειμωνά", καταταγμένη σε επτά κατηγορίες εντύπων: Α. Λογοτεχνικά πεζά, Β. Δοκίμια, Γ. Επιστημονικά βιβλία, Δ. Μεταφράσεις, Ε. Αυτοτελείς μεταφράσεις (βιβλίων του Χειμωνά) σε ξένες γλώσσες, Α. Συνεντεύξεις, Η. Κείμενα (και σχέδια) σε συλλογικούς τόμους, περιοδικά, εφημερίδες και προγράμματα παραστάσεων.