Επίγειος άγγελος : μυθιστόρημα - Μαργαρώνη, Γιώτα (Αύρα, 2018)
Η ψυχολόγος Άννα Μελά εργάζεται στο "Κέντρο Προστασίας και Αρωγής Παιδιών με Αναπηρία". Εκεί, γνωρίζεται με την Κατερίνα, μια δεκαοκτάχρονη έφηβη με κινητικά προβλήματα, αλλά με τεράστια αποθέματα ψυχής και αξιοθαύμαστη διαύγεια νου. Αναπτύσσει μαζί της μια ιδιότυπη πνευματική σχέση, που την οδηγεί στην αλλαγή της φιλοσοφίας της για τη ζωή, τον έρωτα και τη Μοίρα. Η αλαζονεία και ο εγωισμός του Παύλου, του άντρα της, της στερούν τη χαρά ενός ταξιδιού και αποκαλύπτουν τα σαθρά θεμέλια του γάμου της. Η γνωριμία της με τον Μάρκο Οικονόμου, δάσκαλο της κόρης της, Βασιλικής και γόνο σπουδαίας πολιτικής οικογένειας της Κρήτης, λειτουργεί σαν καταλύτης στις αποφάσεις που εκείνη παίρνει για τη ζωή της. Ζει μαζί του έναν έντονο και παθιασμένο έρωτα, και γνωρίζει την αληθινή ευτυχία, αλλά όχι για πολύ...Η εμφάνιση μιας γυναίκας από το παρελθόν του Μάρκου θέτει σε κίνδυνο τη σχέση τους. Η Άννα βρίσκεται σε αδιέξοδο, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι δυο πολύτιμες φίλες της, η Μελίνα και η Ρένια, όσο κι αν προσπαθούν να τη βοηθήσουν δεν τα καταφέρνουν, γιατί δίνουν κι αυτές τον δικό τους αγώνα. Τελικά η Κατερίνα, δίνει τη λύση κι αποδεικνύεται ότι είναι ο "επίγειος άγγελος" της Άννας, αφού τη βοηθά να κατανοήσει τη δύναμη και την αξία της ανθρώπινης βούλησης!