Παράθυρα στο αύριο : μυθιστόρημα - Ferreira - Μανιάτογλου, Maria da Piedade (Ελληνική πεζογραφία / Ωκεανός, 2018)
Τέσσερεις γυναίκες, τέσσερεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τέσσερεις γενιές. Θα καταφέρουν άραγε να διώξουν τα φαντάσματα του παρελθόντος που τις καταδιώκουν και να κοιτάξουν καταπρόσωπο το αύριο; "Ζωντοχήρα εδώ και χρόνια η Χριστίνα, χωρίς παιδιά ή άλλες υποχρεώσεις, φοβερή στο κρεβάτι... Τι άλλο να θέλει ο Θάνος; Γι' αυτό και επέμεινε να τα ξαναφτιάξουν όταν, δύο φορές στο παρελθόν, αυτή διέκοψε μαζί του. Αποπειράθηκε τότε, είναι η αλήθεια, να την αντικαταστήσει με κάποια άλλη, αλλά οτιδήποτε δοκίμασε ήταν πολύ υποδεέστερο. Έβαλε λοιπόν γρήγορα τα δυνατά του να την ξανακατακτήσει. Είχε μάθει κάπως τα κουμπιά της: ωραίους τρόπους, γαλαντομία, κολακεία... Και, πρώτα απ' όλα, το φόβο της για τη μοναξιά. Οπότε, δεν έπρεπε να της δίνει το χρονικό περιθώριο μήπως και γνωρίσει κάποιον άλλον και επομένως δεν ενδώσει στη νέα πολιορκία του. Γιατί η περίπτωσή της ήταν ιδανική: δεν ενδιαφερόταν για γάμο ή σοβαρή δέσμευση, και κυρίως ήταν απελευθερωμένη στο κρεβάτι. Χωρίς καθόλου αναστολές, όπως τόσες άλλες Ελληνίδες..." Ένα μυθιστόρημα αυτοσυνειδητοποίησης και ωριμότητας που απευθύνεται στον καθημερινό άνθρωπο, άμεσο, καλογραμμένο, ουσιαστικό και καίριο.(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)