Οι εραστές της Σιένα : μυθιστόρημα - Fortier, Anne, 1971- (Ψυχογιός, 2010)
"Λένε ότι πέθανα. Η καρδιά μου σταμάτησε και δεν ανάσαινα πια - για τον κόσμο ήμουν πραγματικά νεκρή... Ως Ιουλιέτα, φαντάζομαι ότι θα έπρεπε να το περιμένω. Όμως ήθελα να πιστεύω πως αυτή τη φορά δε θα επαναλαμβανόταν η ίδια τραγωδία. Αυτή τη φορά, θα ήμαστε μαζί για πάντα, ο Ρωμαίος κι εγώ, και η αγάπη μας δε θα διακοπτόταν ξανά τόσους σκοτεινούς αιώνες εξορίας και θανάτου. Ωστόσο, δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον Βάρδο..."