Οι τελευταίοι ήρωες - Ψαραύτη, Λίτσα Σ., 1936- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Συλλογή Χελιδόνια, 1991)
Ένα μαγικό βέλος αποκτάει μιλιά και διηγείται... Πώς έγινε ο κόσμος... Γιατί το ουράνιο τόξο ανέβηκε στον ουρανό... Πού είναι το νησί της πεντάμορφης... Ένα βιβλίο γραμμένο με τρυφερότητα κι ευαισθησία, που προβάλλει το ήθος και τις αρετές των Ινδιάνων της Βόρειας Αμερικής, τα κατορθώματά τους, τους αγώνες τους για ελευθερία και επιβίωση...