Σχεδιασμός πολύπλοκων οργανώσεων - Galbraith, Jay 1939-2014 (Έλλην, 2006)
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια παρουσίασης ενός αναλυτικού θεωρητικού πλαισίου για το σχεδιασμό των οργανώσεων και ειδικότερα, των οργανώσεων εκείνων που εφαρμόζουν διαδικασίας "οριζόντιας" λήψης αποφάσεων ή οργανωτικά μοντέλα τύπου "μήτρας". Τα οργανωτικά μοντέλα τύπου "μήτρας", γνωρίζουν μια ευρεία διάδοση σε όλους τους τύπους οργανώσεων, αλλά όμως, λίγη συστηματική γνώση υπάρχει γύρω απ' αυτά. Στόχος μου είναι να βοηθήσω στην κάλυψη αυτού του κενού.