Τα τρία παιδιά - Ιωαννίδης, Ιωάννης Δ., 1931-2000 (Νεανική βιβλιοθήκη ;, 1985)
Τρία παιδιά διαφορετικής εθνικότητας με αφορμή κάποια υψηλή επιταγή, ταξιδεύουν με το τρένο στην Πόλη σαν εχθροί. Ύστερα από ένα χρόνο, με την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων, ξαναγυρίζουν στη μικρή τους κωμόπολη σαν φίλοι. Κι είναι η προσπάθειά τους ακόμα να μην προδώσουν την πατρίδα τους χάρη της φιλίας, που κάνει το μυθιστόρημα να είναι γεμάτο από διλήμματα, συγκίνηση, ανθρωπιά, περιπέτεια κι ένα διάχυτο μήνυμα ειρήνης και φιλίας.