Η γυναίκα της πρώτης σελίδας : η ιστορία της Αϊλίν Ντεβριμέλ - Kulin, Ayse (Ξένη πεζογραφία / Κέδρος, 2002)
Ψηλόλιγνη, με πράσινα μάτια και ξανθά μαλλιά. Παρουσία αστραφτερή και γοητευτική. Έξυπνη, ανήσυχη και αποφασισμένη να κατακτήσει τον κόσμο. Από τις γυναίκες που γεννιούνται για να γράψουν ιστορία. Τη δική τους ιστορία. Το όνομά της, Αϊλίν Ντεβριμέλ. Γόνος επιφανούς οθωμανικής οικογένειας, παρακολουθεί μαθήματα μόντελινγκ, ζει στο Παρίσι και κάνει σπουδές ιατρικής στη Λοζάνη. Επιτυχημένη ψυχίατρος στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού στρατού. Έζησε μια πολυτάραχη ερωτική ζωή, με τέσσερις αποτυχημένους γάμους, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που έκανε μ' ένα Λίβυο αγύρτη πρίγκιπα. Ο θάνατός της - βρέθηκε νεκρή κάτω απ' το ίδιο της το αυτοκίνητο - εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο. Ανικανοποίητη πριγκίπισσα σ' ένα παράξενο παραμύθι; Η συναρπαστική βιογραφία της Τουρκάλας ψυχιάτρου Αϊλίν Ντεβριμέλ και συγχρόνως ένα κοσμοπολίτικο παραμύθι που εκτυλίσσεται από την Κωνσταντινούπολη στο Παρίσι και από τη Λοζάνη στη Νέα Υόρκη. Χλιδή, σαγήνη, πάθος και ένταση σε μια αληθινή ιστορία, όπου ο έρωτας παραμένει το πιο ισχυρό κίνητρο...