Σύγχρονη μικροοικονομική - Κώττης, Γεώργιος Χ., 1934- (Εκδόσεις Ευγ. Μπένου, 2005)
[...] Με το βιβλίο αυτό οι συγγραφείς επιδιώκουν να εισάγουν τον αναγνώστη στην Οικονομική Επιστήμη και ιδιαίτερα στον κλάδο της Μικροοικονομικής, δηλαδή στον κλάδο εκείνο που ασχολείται με τις επιμέρους οικονομικές μονάδες, τη συμπεριφορά τους και τα προβλήματα που συνδέονται με τη λήψη αποφάσεων και τη λειτουργία τους. Τέτοιες επιμέρους μονάδες είναι οι καταναλωτές, οι αποταμιευτές, οι παραγωγοί, οι εργαζόμενοι, οι επενδυτές κ.ά. Σε άλλα βιβλία των ίδιων συγγραφέων εξετάζονται τα θέματα που αποτελούν αντικείμενο του έτερου κλάδου της Οικονομικής Επιστήμης, της Μακροοικονομική ς, τα οποία αναφέρονται στη συμπεριφορά και τα προβλήματα του οικονομικού συστήματος στο σύνολο του ή των επιμέρους τομέων του.