Περικλής και Ασπασία - Πιπίνη, Αργυρώ (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Κολιμπρί, 2018)
Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα κρύβεται μια γάτα. Μια χαρισματική γάτα. Από αρχαιοτάτων χρόνων. Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι ιστορικοί τα βιβλία τους, να αποκαλύψουν τις πηγές τους και να μας συστήσουν τις σπάνιες αυτές προσωπικότητες. Και πρώτα απ' όλα την Ασπασία τη μοναδική, τη σύντροφο ζωής και πιστή σύμβουλο του πολιτικού, στρατηγού και ρήτορα Περικλή.