Περιβαλλοντική εκπαίδευση : ο νέος πολιτισμός που αναδύεται - Γεωργόπουλος, Αλέξανδρος 1952- (Gutenberg, 2005)
Το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύτιμο βοήθημα για κάθε εκπαιδευτικό, αλλά και γενικότερα για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Δίδονται οι ορισμοί, σκιαγραφείται το φιλοσοφικό της πλαίσιο, αναπτύσσεται η σχέση της με τα αναλυτικά προγράμματα, περιγράφονται οι πιο συνηθισμένες μεθοδολογικές προσεγγίσεις και παρατίθεται μια σειρά από ιδέες για ασκήσεις, παιχνίδια και προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που αποτελούν πρώτης τάξεως ερέθισμα για αυτούς/ες που επέλεξαν να κολυμπήσουν στα βαθιά νερά της ενεργητικής μάθησης και της δράσης προς χάριν του πλανήτη.