Ανακαλύπτοντας την Τζαζ : ιστορία, μουσικοί, δισκογραφία - Stroff, Stephen M. (Σέλας, 1996)
Ένας εύχρηστος και συνοπτικός οδηγός πάνω στην ιστορία της τζαζ και τους μουσικούς της, από τα τέλη του περασμένου αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Περιλαμβάνει - Τα διαφορετικά στυλ και ρεύματα που σημάδεψαν την πορεία της τζαζ, με ιδιαίτερη αναφορά σε 125 κορυφαίους μουσικούς - εκπροσώπους τους, από τον Eubie Blake μέχρι τον Wynton Marsalis και από την Original Dixieland Jazz Band μέχρι την Dirty Dozen Brass Band. - Αναλυτική και κριτική παρουσίαση των άλμπουμ εκείνων που επηρέασαν καθοριστικά την εξέλιξη αυτού του είδους. - Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ευρετήριο μουσικών όρων και ονομάτων, δισκογραφικές προτάσεις για πάνω από 150 LP και CD, βιβλιογραφία.