SPQR: ιστορία της αρχαίας Ρώμης - Beard, Mary, 1955- (Ο αρχαίος κόσμος, 2017)
Πώς ένα άσημο χωριό της κεντρικής Ιταλίας έγινε η πρώτη παγκόσμια υπερδύναμη; SPQR είναι η συντομογραφία του Senatus PopulusQue Romanus, "η Σύγκλητος και ο Λαός της Ρώμης". Αυτή είναι η ιστορία τους.