Ζωή : ποιήματα - Dickinson, Emily 1830-1886 (Αμερικανική ποίηση, 2003)
H Έμιλυ Ντίκινσον ανήκει στη Μεταφυσική ομάδα της αμερικανικής ποιήσεως, όπως διαφαίνεται και σε άλλους ποιητές της εποχής της. Τα ποιήματά της είναι μινιατούρες και κλείνουν έναν Μακρόκοσμο σε μικροσκοπική στέγη. Ο τρόπος της ζωής της, την κατέστησε "αγία" της τέχνης και επώνυμο μύθο της εθνικής Ιστορίας. [...]