Πρακτικά θέματα εταιρειών : θεωρία και πράξη : πρακτικά θέματα ίδρυσης και λειτουργίας εταιρειών - Καραγιώργος, Θεοφάνης (Αλεξοπούλου - Καραγιώργος, 2006)
Η δημιουργία μιας επιχείρησης απαιτεί ενέργειες σχεδιασμού και ανάπτυξης της. Απαιτεί επίσης τυπικές, άλλα υποχρεωτικές διαδικασίες ίδρυσης. Τέλος σημαντικές διαδικασίες που αφορούν τη λειτουργία μετά την ίδρυση της απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Στις ενέργειες σχεδιασμού και ανάπτυξης περιλαμβάνεται η επιλογή του κατάλληλου τύπου εταιρείας, η προσεκτική διατύπωση του σκοπού της και η διαμόρφωση του καταστατικού της με τρόπο που να προβλέπει τις μελλοντικές ανάγκες και να εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της.