Μηχανογραφημένη λογιστική : θεωρία και πράξη : μηχανογραφική αντιμετώπιση θεμάτων γενικής λογιστικής με χρήση του προγράμμματος "κεφάλαιο 4" - Καραγιώργος, Θεοφάνης (Γερμανός, 2006)
Οι αλλαγές στη λογιστική και φορολογική νομοθεσία ου επήλθαν τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της μηχανογραφημένης εφαρμογής και το πλήθος των διαφορών με την προηγούμενη έκδοση που αφορούν την μηχανογραφική τήρηση των λογιστικών βιβλίων, συντέλεσαν στην ανάγκη ενός νέου πιο ολοκληρωμένου βιβλίου. Σκοπός του παρόντος βιβλίου είναι να μεταφέρει στους αναγνώστες του την εμπειρία που θα χρειαστούν να αποκτήσουν για να σταδιοδρομήσουν, στην πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών, καθώς και να τους προσφέρει τις γνώσεις που απαιτούνται για να συμμετέχουν ενεργά στα μηχανογραφημένα λογιστήρια των επιχειρήσεων όπως αυτά αναμένεται να είναι στο άμεσο μέλλον (μεγαλύτερος αυτοματισμός, έμφαση στις νέες μορφές επικοινωνία, αξιοποίηση του internet για λογιστικές δραστηριότητες, μεγαλύτερη ηλεκτρονική ανταλλαγή δεδομένων τόσο με τις λογιστικές αρχές (εφορίες, ΙΚΑ, κ.λπ.) όσο και με τις άλλες επιχειρήσεις).