Παραμύθια από την ιστορία μας - Κοκκινάκη, Νένα Ι. (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους: Συλλογή Περιστέρια, 2018)
Πριν γίνει "Μέγας", ο Αλέξανδρος ήταν ένα παιδί σαν εσένα και τους φίλους σου. Πριν γίνει πρώτος των Αθηναίων, ο Περικλής ήταν ένα παιδί που έπαιζε στις αυλές της πόλης. Το ίδιο κι ο Θεµιστοκλής, ο Δηµοσθένης, ο Αλκιβιάδης... Δέκα ιστορίες µε πρωταγωνιστές προσωπικότητες της αρχαίας Ελλάδας στην καθηµερινή ζωή τους, πριν αποκτήσουν τη φήµη που τους ακολουθεί ως σήµερα. Δέκα ιστορίες που µας ταξιδεύουν στον αρχαίο ελληνικό κόσµο, ανοίγοντας νέους δρόµους στην ιστορία µας.