Οι αναμνήσεις μιας καθωσπρέπει κόρης : ο πρώτος τόμος μιας μεγάλης αυτοβιογραφίας - Beauvoir, Simone de, 1908-1986 (Γλάρος, 1979)
Η ζωντανη και αισθαντική ιστορία της Σιμόν ντε Μπωβουάρ για τα παιδικά της χρόνια και για την εξέγερση της στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης μαζί με τον Ζαν-Πωλ Σάρτρ. «Στο κορίτσι που μεγαλώνει με αλύγιστη αυστηρότητα, που του ανοίγουν τα γράμματα και του ορθώνουν χίλια εμπόδια στο δρόμο του για τη γνώση, του φαίνεται ότι οι γονείς του το τιμωρούν για να σκεπάσουν τη δική τους αποτυχία, ή την αποτυχία του καταθλιπτικού κώδικα αρχών με τον οποίο μεγάλωσαν οι ίδιοι. Η Μπωβουάρ δεν θα κρύψει τίποτα. Θα παρουσιάσει όλους τους αυτοακρωτηριασμούς και τις γελοίες όψεις ενός μικροαστικού καθωσπρεπισμού». Πρίτσετ, Νιου Στέιτσμαν