Πανχελωνιακός εναντίον Λαγουδένιας Λαίλαπας : το χρονικό ενός θριάμβου - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Καλέντης, 2013)
Ο Ευγένιος Τριβιζάς σε συνεργασία με το δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο και το διακεκριμένο ιστορικό του ποδοσφαίρου Ναφθαλίνιο Γκογκόλ, ανακαλύπτουν, ανατέμνουν και αποκαλύπτουν όλες τις άγνωστες πτυχές, όλες τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες, όλες τις αθέατες πλευρές ενός κοσμοϊστορικού αγώνα που συντάραξε το σύμπαν και όχι μόνο. Όπως είναι γνωστό, στο πολυθρύλητο ματς του Πανχελωνιακού εναντίον της Λαγουδένιας Λαίλαπας, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά, οι λαγοί ηττήθηκαν και οι χελώνες θριάμβευσαν με 12-1. Έφτασε, επιτέλους, η στιγμή να πληροφορηθεί το φίλαθλο κοινό τι ακριβώς συνέβη την κοσμοϊστορική εκείνη μέρα. Τίποτα δε μένει πλέον κρυφό. Αποκαλύπτονται όλα τα σκοτεινά παρασκήνια, όλες οι υπέροχες θυσίες, όλες οι οδυνηρές αμφιβολίες, όλες οι καταχθόνιες ραδιουργίες. Ένα βιβλίο-ντοκουμέντο, ένα βιβλίο-ορόσημο, ένα μνημειώδες βιβλίο που θα συγκινήσει, θα συγκλονίσει και θα εμπνεύσει γενεές και γενεές ποδοσφαιρόφιλων. Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται σε όσους αγωνίζονται και κερδίζουν αγώνες που όλοι θεωρούν εκ των προτέρων χαμένους.