Σάγκα : μυθιστόρημα - Benacquista, Tonino 1961- (Πόλις, 1999)
Τέσσερις άσημοι σεναριογράφοι καλούνται επειγόντως να στήσουν ένα σήριαλ 80 επεισοδίων που θα προβάλλεται καθημερινά σε ώρες μικρής θεαματικότητας, έχοντας απόλυτη ελευθερία να γράψουν οποιαδήποτε ιστορία τούς έρθει στο μυαλό, αρκεί να έχει το μικρότερο δυνατό κόστος. Τελείως απροσδόκητα, το σήριαλ γίνεται μεγάλη επιτυχία. Το τελευταίο επεισόδιο φτάνει να μεταδίδεται στην πιο ακριβή ζώνη τηλεθέασης. Αλλά τότε η έκπληξη θα είναι μεγάλη. Τι αλλαγές συντελούνται στους συγγραφείς, τους ηθοποιούς, το κοινό; Πώς επηρεάζει τους πάντες και τα πάντα η περιπέτεια της αφήγησης;