Η ζωή μου μετά θάνατον εγγυημένη - Βαλαωρίτης, Νάνος Κων., 1921-2019 (Σύγχρονη ελληνική πεζογραφία, 1993)
Γεμάτα από το στοιχείο του θαυμάσιου, αυτά τα πεζά ποιήματα, στοχασμοί και αφηγήματα, ξανοίγονται επάνω σε σπάνιες και απροσδόκητες προοπτικές της ιστορίας και του μύθου, της γλώσσας και της ποιητικής τέχνης. ...Ο πιο διακεκριμένος κι αινιγματικός από τους συγχρόνους Νεοέλληνες ποιητές, γεμάτος πλατωνική σοφία. Η πρωτοτυπία της ιδιοσυγκρασίας του είναι κάτι το πολύ ιδιαίτερο... Το βιβλίο του είναι περίφημο. (ΛΩΡΕΝΣ ΝΤΑΡΕΛ)