Στην ακτή του Βοσπόρου - Orga, Irfan. 1908-1970 (Εξάντας, 2000)
Ο Ιρφάν Οργκά, πρωτότοκος γιος μιας εύπορης οικογένειας από την Ιστανμπούλ, γεννήθηκε στην παλαιά Τουρκία την εποχή των τελευταίων σουλτάνων. Η μητέρα του ήταν μια καλλονή, η οποία παντρεύτηκε στα δεκατρία της και ζούσε σε απόλυτη απομόνωση, όπως άρμοζε στην τάξη της, η δε γιαγιά του ήταν μια εκκεντρική, αυταρχική γυναίκα, αποφασισμένη να διατηρήσει πάση θυσία τις συνήθειές της. Όμως ο πόλεμος του 1914 θα ανατρέψει τα δεδομένα όχι μόνο της οικογενείας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Τόσο η μία όσο και η άλλη θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν σε συνθήκες ανείπωτης φτώχειας και να προσαρμοστούν στα μηνύματα των νέων καιρών. Το 1948 ο Ιρφάν Οργκά συγγράφει στο Λονδίνο την εκπληκτική ιστορία της οικογένειάς του με τρυφερότητα και συγκίνηση, νοσταλγία και αφήγηση με απόηχους τόσο κοντινούς και γνώριμους σ' εμάς.