Ουφόψαρα : στα πέρατα του σύμπαντος : μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας - Μελικέρτης, Δημήτρης 1988- (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους · Μυθιστορήματα φαντασίας, 2018)
Στον αστερισµό του Τετράγωνου & Πεινασµένου Κυνός, ένα ορφανό αγόρι εργάζεται στο άθλιο πανδοχείο του Ζεφιράτ και υποµένει την κακοµεταχείριση των µεταλλωρύχων θαµώνων. Ώσπου εµφανίζεται ο ταυρόµορφος ξένος µε το µυστηριώδες πακέτο και η ζωή του ανατρέπεται.