Περί δυσκολίας - Steiner, George, 1929-2020 (Επιστήμες του ανθρώπου, 2002)
Το έργο του George Steiner αποτελεί μια από τις πλέον κρίσιμες συμβολές στο χώρο της φιλολογικής κριτικής και της θεωρίας της ανάγνωσης. Οι τρόποι με τους οποίους η ανάγνωση εκτυλίσσεται μέσα στο κείμενο και οι δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από την ενεργό αλληλόδραση μεταξύ κειμένου και αναγνώστη είναι ο βασικός πυρήνας του βιβλίου αυτού του Steiner, το οποίο εγκαινιάζει μια νέα και διαφορετική αντίληψη της πρόσληψης του κειμένου από τον αναγνώστη και της ανταπόκρισης του αναγνώστη στο κείμενο.