Το εισιτήριο - Πανουργιά, Φωτεινή (Ελληνική πεζογραφία / Ωκεανός, 2018)
Η Μαριάννα Φιλίππου θέλοντας ν’ αποδράσει από το οδυνηρό παρελθόν της αποφασίζει να δραπετεύσει. Μοναδική επιθυμία της ένα ταξίδι δίχως γυρισμό. Επιβιβάζεται στο πλοίο για τη Νάπολη έχοντας για αποσκευή ένα εισιτήριο στο χέρι, που πάνω σ’ αυτό έχει επενδύσει όνειρα για μια καινούργια αρχή, για μια καινούργια ζωή. Στο πλοίο γνωρίζει τον γοητευτικό και μυστηριώδη Ρώσο Σεργκέι Πετρόφ. Αναπόφευκτα ένας έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους. Η παραμονή της στη Νάπολη όμως παίρνει τραγικές διαστάσεις. Αθελά της γίνεται στόχος της γνωστής εγκληματικής οργάνωσης Καμόρα. Στην προσπάθεια της να ξεφύγει, το παρελθόν της κλείνει τον δρόμο. Κι εδώ, μια νέα περιπέτεια ζωής ξεκινά. Ποιός είναι ο Σεργκέι Πετρόφ και τί ρόλο θα παίξει στη ζωή της;