Ντέμιαν : μυθιστόρημα - Hesse, Hermann, 1877-1962 (Εικοστός αιώνας, 1999)
Πέρα από την επιφανειακή διάκριση ανάμεσα στο καλό και στο κακό, στο "φωτεινό" και στο "σκοτεινό" κόσμο, ο νεαρός Εμίλ Σίνκλερ αναζητά την ολοκλήρωση, γυρεύει να βρει τον πραγματικό του εαυτό, καθώς περνά τα διαδοχικά στάδια της παιδικής και της εφηβικής ηλικίας.