Ακρόπολη : η μεγάλη εποποιία της Αθήνας - Κεφαλλονίτης, Ευάγγελος; Manfredi, Valerio, 1943- (Ιστορία, 2000)
Πώς γεννήθηκε η έννοια της δημοκρατίας; Από πού προέρχεται ο όρος "Μαραθώνιος δρόμος"; Γιατί χρησιμοποιούμε τις εκφράσεις "Δαμόκλειος σπάθη" ή "μίτος της Αριάδνης";