Η συνέλευση των ζώων : μουσικό παραμύθι - Κοροβέσης, Περικλής 1941-2020 (Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων, 2018)
Επανακυκλοφορεί, μετά από πολλά χρόνια, το βιβλίο του Περικλή Κοροβέση, που στην εποχή του προκάλεσε αίσθηση όχι μόνο για το ευφυές κείμενό του, αλλά και για τη μουσική επένδυσή του από τον Γιώργο Κουρουπό, καθώς επίσης και για την εξαιρετική ερμηνεία του Σπύρου Σακκά. Το βιβλίο εξιστορεί την αγωνιώδη αναζήτηση αρχηγού από τα ζώα της ζούγκλας και πώς το κάθε ζώο έδωσε κάποιο χαρακτηριστικό του ως δώρο για τον νέο αρχηγό. Τι έδωσε ο γάιδαρος και τι το σαλιγκάρι; Τι πρόσφερε η αλεπού και τι το λεοντάρι; Εκείνο που γεννήθηκε όμως δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν τα ζώα. Ευτυχώς, μια αμυδρή ελπίδα υπάρχει σ’ ένα παιδί με μια φλογέρα… Η έκδοση συνοδεύεται από CD.