Το πνεύμα των Χριστουγέννων - Dickens, Charles, 1812-1870 (Άγκυρα ;, 1995)
O Σκρουτζ είναι ένας τσιγκούνης και γκρινιάρης γέροντας που ζει μόνος του. Δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο, παρά πώς θα εξοικονομήσει περισσότερα χρήματα. Kάποια κρύα νύχτα του χειμώνα, όμως, παραμονή Xριστουγέννων, συμβαίνει κάτι που θα αλλάξει όχι μόνο την καρδιά, αλλά και τη ζωή.Tρία πνεύματα, του Παρελθόντος, του Παρόντος, και του Mέλλοντος, αναλαμβάνουν, με τον δικό τους τρόπο,να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη, αλλά η αγάπη, η συμπόνοια και η ανθρώπινη παρουσία...