Ο παπουτσωμένος γάτος του Σαρλ Περό / Κιμ Κιόνγκ Χουά ; εικονογράφηση Γκαμπριέλ Πατσέκο ; μετάφραση Εύη Γεροκώστα. - Kim, Gyeong-hwa (Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2019)
Ο μεγαλύτερος γιος ενός μυλωνά κληρονομεί από τον πατέρα του τον μύλο, ο μεσαίος έναν γάιδαρο και ο τρίτος ο μικρότερος έναν γάτο. Όμως αυτός ο γάτος δεν ήταν συνηθισμένος. Ήταν ένας γάτος που ήξερε να μιλάει τη γλώσσα των ανθρώπων. Μια μέρα λοιπόν ζήτησε από τον νεαρό αφέντη του ένα ζευγάρι μπότες και του υποσχέθηκε ότι θα τον κάνει πλούσιο