Θλιμμένα αγάλματα : αστυνομικό μυθιστόρημα - Krefeld Katz, Michael 1966- (Οι Υποθέσεις του Ντετέκτιβ Τόμας "Ραούν" Ράουνσχολτ ;, 2015)
Ο ντετέκτιβ Τόμας Ράουνσχολτ, αποκαλούμενος "Ράουν" από φίλους και γνωστούς, τίθεται σε διαθεσιμότητα από την αστυνομία όταν καταρρέει ψυχολογικά μετά τη δολοφονία της συντρόφου του, της Εύας. Κατηγορώντας τον εαυτό του, καταφεύγει στο πλοιάριό του στο λιμάνι της Κοπεγχάγης και στο αλκοόλ. Όταν ένας φίλος τού ζητά να εξιχνιάσει την εξαφάνιση μιας νέας γυναίκας, βρίσκει διέξοδο στην απελπισία του. Ο Ράουν, ως ιδιωτικός ερευνητής πλέον, ακολουθεί τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κοπέλα έχει πουληθεί στον διαβόητο έμπορο λευκής σαρκός Βλάντιμιρ Σλάβρος, που διατηρεί δίκτυο οίκων ανοχής σε όλη την Ευρώπη. Τα πράγματα περιπλέκονται με την εμπλοκή στην υπόθεση ενός κατά συρροήν δολοφόνου που για χρόνια τρομοκρατεί τη Στοκχόλμη. Πρόκειται για έναν σαδιστή που στήνει τα θύματά του -όλα νεαρές πόρνες- σαν αγάλματα στις χωματερές της πόλης, και ο οποίος κυνηγά τώρα το επόμενο θήραμά του... Το πρώτο μέρος της αστυνομικής σειράς με τον ντετέκτιβ Ράουν, ένα σκοτεινά ταξίδι στα μυστικά της Σκανδιναβίας.