Το αγόρι που ότι άγγιζε γινότανε γλυκό - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Τα κουκιά και τα ρεβίθια, 2018)
Ένα αγόρι, την ώρα που τρέχει ανέμελο με ένα πατίνι, σκοντάφτει σε μια μανταρινιά και πέφτει στο κεφάλι του ένα μανταρίνι. Όχι όμως συνηθισμένο μανταρίνι! Ένα μανταρίνι μαγικό! Μέσα από το μανταρίνι βγαίνει ένα τζίνι και του ζητάει να κάνει μια ευχή που αμέσως θα πραγματοποιηθεί! Το αγόρι που τρελαίνεται για γλυκά και κάθε λογής ζαχαρωτά, κέικ, προφιτερόλ, κρεμ καραμελέ, κρέπες και παγωτά παρφέ αποφασίζει να επωφεληθεί από την ευκαιρία αυτή, χωρίς να φαντάζεται τι αναπάτνεχες περιπέτειες, τι εκλπληκτικές μεταμορφώσεις και τι φοβερές δοκιμασίες το περιμένουν ...