Ο Κοντορεβιθούλης - Duval, Marie, 1963- (Μίνωας, 2005)
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Κοντορεβιθούλης, ένα μικροκαμωμένο αγοράκι. Μια μέρα οι γονείς του το παράτησαν στο δάσος μαζί με τα αδερφάκια του, γιατί ήταν φτωχοί και δεν μπορούσαν να θρέψουν τα παιδιά τους. Ο Κοντορεβιθούλης κορόιδεψε έναν κακό γίγαντα, έκλεψε τις μαγικές του μπότες κι έσωσε από τη φτώχεια την οικογένειά του!