Οι δρόμοι της καταιγίδας : μυθιστόρημα τριλογία. - Γαλανού, Άννα (Διόπτρα, 2018)
Ένα ταξίδι σε σοκάκια αλλοτινών καιρών... Η Ρούσσα, μια όμορφη αρχοντοπούλα της Κρήτης, εκτοπίζεται από τους Ενετούς, όταν ο πατέρας της αρνείται να υποταχτεί στην εξουσία τους και επαναστατεί. Η γαλέρα που τη μεταφέρει στην εξορία πέφτει στα χέρια Οθωμανών κουρσάρων και μαζί με άλλες γυναίκες οδηγείται στο σκλαβοπάζαρο της Κωνσταντινούπολης. Αγοράζεται σαν δούλα σ’ ένα καραβανσαράι της Αδριανούπολης, όπου οι συνθήκες διαβίωσής της είναι δραματικές. Ένα βήμα πριν τον θάνατο τη σώζει ένας όμορφος Θρακιώτης, ο Σεκίρ, και ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσά τους είναι φλογερός. Όμως και πάλι, η καινούρια αρχή στη ζωή της είναι γεμάτη ερωτηματικά. - Γιατί ακολουθεί την εκστρατεία του σουλτάνου Σουλεϊμάν; - Ποιος είναι ο ρόλος του Αχμέτ πασά; - Ποιος είναι ο Ιωάννης και πόσο επηρεάζει τη ζωή της; - Ο άνθρωπος-αίνιγμα; Μέχρι πού μπορεί να φτάσει;