Το σπίτι με τις ροδιές - Wilde, Oscar, 1854-1900 (Νεφέλη / Βιβλία για νέους, 1991)
«Αυτός πράγματι, είναι ο αληθινός εραστής» είπε το Αηδόνι. «Ό,τι και να τραγουδώ, αυτός υποφέρει: αυτό που είναι χαρά για μένα, για κείνον είναι πόνος. Η αγάπη βέβαια είναι υπέροχο πράγμα. Είναι πιο πολύτιμα απ τα σμαράγδια, πιο ακριβή απ τα όμορφα οπάλια. Τα μαργαριτάρια και τα ρόδια δεν μπορούν να την αγοράσουν, ούτε πουλιέται στην αγορά. Δεν μπορούν να την αγοράσουν οι έμποροι κι ούτε μπορούν να τη ζυγίσουν με χρυσάφι στη ζυγαριά τους».[...]