Εγκώμιον ωρίμων γυναικών : οι ερωτικές αναμνήσεις του Άντρας Βάιντα ; μετάφραση Άννυ Σπυράκου , Κώστας Πόταγας. - Vizinczey, Stephen 1933- (Κύκλος ξένης πεζογραφίας, 2003)
Ερωτικές καταστάσεις, παιχνίδια, άγχη, ματαιώσεις, αφελείς υπολογισμοί, ταπεινώσεις, χαρούμενες και δακρυσμένες απολαύσεις... Το κομψό και υπαινικτικό του ύφος μάς απελευθερώνει από την αγωνία που τόσο συχνά συνοδεύει τον έρωτα. Ένα μικρό αριστούργημα, όπου το σεξ είναι ταυτόχρονα γνώση και καλή λογοτεχνία. Maria Dols, "Ajoblanco" Ένα αριστούργημα... Μακριά από φαντάσματα και νευρώσεις, το "Εγκώμιο" ζητάει να μάθει σε όσους το διαβάζουν την αλήθεια της ζωής. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα μύησης, που θα ήταν ευχής έργο να προσφέρεται στους νέους και των δύο φύλων μόλις φτάνουν στις μαγεμένες και αγγχωτικές όχθες της σεξουαλικότητας... ένα λουτρό ευδαιμονίας. Pierre Lepape, "Le Monde"