Η παραμυθού της Σελήνης - Παπαποστόλου, Βάγια (Καστανιώτης, 2016)
Τι μοιάζει άραγε πιο μαγικό στα μάτια των μικρών παιδιών;Ένα όμορφο παραμύθι γραμμένο στο χαρτίή μήπως οι παραμυθένιες στιγμές της ίδιας της ζωήςκαι η χαρά να τις ανακαλύπτεις;Όλα ξεκινούν όταν το δακρυσμένο σύννεφο παίρνει μαζί τουτα πουλιά των παραμυθιών και αφήνει για άλλη μια φοράτα μικρά παιδιά του χωριού λυπημένα, χωρίς παραμύθια.Τότε μια όμορφη, παράξενη γυναίκαθα φτάσει πετώντας στο χωριό.Τι θέλει να προσφέρει στα παιδιά και με ποιο αντάλλαγμα;Τι μυστικά κρύβουν οι πολύχρωμες βαλίτσες τηςκαι οι κεντημένοι νάνοι, οι δράκοι, οι μάγισσες και οι γοργόνεςστο μαγικό της φουστάνι;Η παραμυθού της Σελήνης κινείται κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάμεσα στο χρυσοκίτρινο του ήλιου και το ασημόλευκο του φεγγαριού. Το παραμύθι αυτό προσεγγίζει τρυφερά την αξία της προσπάθειας και της σωστής επιλογής, όπως και τη χαρά της προσφοράς και της ανταλλαγής.