Μοιρασμένη στα δύο - Ίρις, Άννα 1980- (Ελληνική πεζογραφία, 2016)
Η εξαφάνιση της Αναλίζ, ένα ήσυχο βράδυ, σηκώνει στο πόδι ένα ολόκληρο χωριό. Όμως το μόνο ίχνος που έχει μείνει πίσω της είναι ένα παράξενο επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο ΑΓΝΟΟΥΜΑΙ... Έχοντας περάσει όλη της τη ζωή κατασκευάζοντας παιχνίδια, θα έλεγε κανείς ότι αυτό το τελευταίο δημιούργημά της μοιάζει σημαδιακό και μοιραίο... Πέντε παίκτες που καταλήγουν σε τέσσερεις μετά από μια άγρια δολοφονία, αλλά και ο βεβηλωμένος τάφος του λατρεμένου της αδελφού, που βρίσκεται σπασμένος και σκαμμένος το ίδιο κιόλας βράδυ της εξαφάνισής της, περιπλέκουν την κατάσταση ακόμη περισσότερο. Υπάρχουν 13 ανεξιχνίαστα τετράγωνα που οδηγούν στη λύση και συνθέτουν το προφίλ μιας "συνηθισμένης" γυναίκας, φανερώνοντας συνάμα σκληρές αλήθειες της ζωής και φέρνοντας στο φως κρυμμένα μυστικά χρόνων που αποκαλύπτουν πως τίποτε και κανείς δεν είναι αυτό που φαίνεται...