Η ταυτότητα του Τζ. Μπωρν - Ludlum, Robert, 1927-2001 (Τερζόπουλος, 1983)
Έτσι αρχίζει η συγκλονιστική ιστορία του ανθρώπου χωρίς μνήμη. Του δόθηκε ένα όνομα: Τζαίησον Μπωρν. Είναι κάποιος, που άγνωστοί του άνθρωποι τον αναγνωρίζουν και ρίχνονται έντρομοι σ' ένα άγριο κυνηγητό εναντίον του για να τον εξοντώσουν. Στη Ζυρίχη, μια γυναίκα έρχεται στη ζωή του -στην αρχή είναι όμηρός του, ύστερα σύμμαχος και στο τέλος, το μόνο πρόσωπο στον κόσμο που πιστεύει σ' αυτόν. Δεν μπορεί να είσαι εκείνο που δεν είσαι! Αυτή η πίστη της -έκφραση λατρείας- είναι το μόνο του στήριγμα.