Γλυκιά μου Κέλλυ - Μεταξά, Μαριάννα (Φυλάτος, 2016)
Μια εξομολόγηση με ευαισθησία, μια κατάθεση ψυχής μιας μητέρας, για το δεκάχρονο ταξίδι της κόρης της με τον σακχαρώδη διαβήτη. Εμπειρίες, βιώματα, σκέψεις και συναισθήματα ζωντανεύουν μέσα από μια τρυφερή αφήγηση, χωρίς ιατρικούς όρους. Στο τέλος της αφήγησης υπάρχουν λίγες σελίδες γραμμένες από την κόρη, έτσι όπως η ίδια ένιωσε μεγαλώνοντας με τη γλυκιά νόσο. Φιλοδοξία του βιβλίου είναι να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στους γονείς που προσπαθούν να συμβιώσουν με τον διαβήτη και να διευκολύνει το έργο τους. Ίσως, τελικά, να συνειδητοποιήσουν πως ο διαβήτης είναι απλά ένας τρόπος ζωής, ότι μπορούν να συνεχίσουν φυσιολογικά τη ζωή τους και να πιστέψουν στη δύναμη που κρύβεται μέσα τους. Καλή ανάγνωση!