Μαρί Κιουρί - Fullick, Ann 1956- (Θεμελιωτές της επιστήμης / Σαββάλας, 2004)
Τα βιβλία αυτά παρουσιάζουν τη ζωή και το έργο σπουδαίων επιστημόνων, τα επιτεύγματα των οποίων συνέβαλαν καθοριστικά στην πρόοδο των επιστημών και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας. Παρουσιάζουν επίσης το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο έδρασαν οι συγκεκριμένοι επιστήμονες, καθώς και μαρτυρίες σημαντικών προσώπων της εποχής, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Επίσης σε κάθε βιβλίο αναφέρονται οι εφαρμογές των επιτευγμάτων του συγκεκριμένου επιστήμονα, καθώς και η επίδραση που είχε το έργο του στο σύγχρονο τρόπο ζωής.