O Μίδας, τα κέρματα και οι μετοχές : η ιστορία της οικονομίας από την αρχαιότητα έως σήμερα για παιδιά και όχι μόνο - Piper, Nicolaus (Ψυχογιός, 2007)
Γιατί ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ; Εκτός από τους σκλάβους, δούλευε κανένας άλλος στην αρχαιότητα; Ποιος ανακάλυψε το χρήμα και γιατί; Τι σχέση έχει ο Κοπέρνικος με τον Χριστόφορο Κολόμβο, και γιατί ο Φερδινάνδος και η Ισαβέλα έτριβαν τα χέρια τους από ευχαρίστηση μόλις αυτός επέστρεφε απ' της εξερευνήσεις του; Τι είναι αυτό το "αόρατο χέρι" που κατευθύνει την οικονομία; Πώς κατάφεραν οι τουλίπες να σύρουν χιλιάδες ανθρώπους στη χρεοκοπία το 17ο αιώνα στην Ολλανδία; Πόσο μεγάλη σχέση έχει αυτό με τα χρηματιστήρια που υπάρχουν σήμερα σε όλο τον κόσμο; Τι ακριβώς έγινε στο Βιετνάμ; Γιατί σήμερα ο μισός κόσμος έχει ό,τι τραβάει η όρεξή του, ενώ ο άλλος μισός δεν έχει ούτε να φάει;