Κοινωνικές εξελίξεις στη σύγχρονη Ελλάδα : εργασία, εκπαίδευση, οικογένεια, παρέκκλιση - Κονιόρδος, Σωκράτης Μ.; Μαράτου - Αλιπράντη , Λάουρα; Παναγιωτοπούλου, Ρόη (Εκδόσεις Αντ. Ν. Σάκκουλα, 2006)
Με γνώμονα τη θεματική συνοχή, στον τόμο αυτό περιλήφθηκαν, κατόπιν κρίσης, 22 εργασίες 27 συγγραφέων-κοινωνικών επιστημόνων. Στις εργασίες αυτές επιχειρείται ο εντοπισμός, η καταγραφή και η ανάλυση μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν στις εξελίξεις στα κοινωνικά πεδία της εργασίας, της εκπαίδευσης, της οικογένειας και της παρέκκλισης στην Ελλάδα σήμερα.