TV : η ανατομία του τηλεοπτικού λόγου - Fiske, John, 1842-1901 (Επικοινωνία, 2005)
Η τηλεόραση έχει τη μοναδική ικανότητα να προσφέρει μεγάλη απόλαυση και πολλά μηνύματα σε διάφορες κατηγορίες ανθρώπων. Σ' αυτό το βιβλίο, ο Τζον Φισκ εξετάζει το ρόλο της τηλεόρασης ως φορέα λαϊκής κουλτούρας. Μελετά παράλληλα τη σχέση ανάμεσα σ' αυτή την πολιτισμική διάσταση και την εμπορική πλευρά της τηλεόρασης ως προϊόν της πολιτισμικής βιομηχανίας, η οποία είναι συνυφασμένη με τον καπιταλισμό. Χρησιμοποιεί λεπτομερείς κειμενικές αναλύσεις και έρευνες κοινού για να δείξει πώς η τηλεόραση αποτυπώνεται στην κοινωνική εμπειρία και κατ' αυτόν τον τρόπο μετατρέπεται σε λαϊκό πολιτισμό. Οι σύγχρονοι θεατές, υποστηρίζει ο Φισκ, είναι παραγωγικοί, οξυδερκείς και τηλεοπτικά μορφωμένοι. Ο Τζον Φισκ προσφέρει στους αναγνώστες μια λεπτομερή μελέτη των πολύπλοκων πολιτισμικών διεργασιών που αποτελούν τη βάση της πολυσημίας της τηλεόρασης. Υιοθετώντας μια προσέγγιση με επίκεντρο τον τηλεθεατή, αποκαλύπτει τις ιδιαίτερες αφηγηματικές δομές της καθώς και τον τρόπο που αυτή αναπαριστά χαρακτήρες, ενώ εξετάζει και το ρόλο της στη διαδικασία διαμόρφωσης του "φύλου" και του είδους των τηλεοπτικών εκπομπών. "Η ανατομία του τηλεοπτικού λόγου" αποτελεί μια εύληπτη εισαγωγή για όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της τηλεόρασης.