Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία - Μανδηλαράς, Φίλιππος, 1965- (Παπαδόπουλος, 2008)
Ήρωας μεγάλος από την αρχαία Αθήνα, ξακουστός ως σήμερα ακόμα και στην Κίνα. Στο λαβύρινθο μπήκε μ' ένα κουβάρι οδηγό, το Μινώταυρο σκότωσε σ' ένα λεπτό. Ποιός είναι; Είναι ο Θησέας. Κι έπειτα είναι ο Ηρακλής και μετά ο Ιάσονας και η Αργοναυτική Εκστρατεία και μετά ο Πάρις και η Ωραία Ελένη. Αυτά είναι τα τέσσερα πρώτα βιβλία μυθολογίας για μικρά παιδιά. Ακολουθούν κι άλλοι ήρωες, θεοί και θεές, ημίθεοι και βασιλιάδες, μάχες και εκστρατείες. Με τα στιχάκια και τις δραστηριότητες του Φίλιππου Μανδηλαρά και τις ζωγραφιές της Ναταλίας Καπατσούλια τα παιδιά θα παίξουν με το Μινώταυρο, θα ταξιδέψουν με την Αργώ και θα μάθουν πολύ νωρίς όλους τους μύθους, διασκεδάζοντας.