Τι καιρό κάνει - Χατζημανώλη, Άννα, 1954- (Αλυσίδα, 2004)
Ο καιρός αλλάζει κάθε μέρα μέσα στην ίδια μέρα, από στιγμή σε στιγμή. Αλλάζει ανάλογα με το πως συνδυάζεται η ενέργεια των ακτίνων του Ήλιου με τον αέρα, το νερό και τη στεριά. Ανάλογα με την εποχή και με την ώρα της ημέρας, ανάλογα με το αν ζούμε μακριά ή κοντά στον ισημερινό, μακριά ή κοντά στη θάλασσα, ψηλά ή χαμηλά στο βουνό. Ο καιρός, ένα αφάνταστα πολυσύνθετο φαινόμενο, βάζει μπρος την αλυσίδα της ζωής στην υδρόγειο και επηρεάζει τα πάντα.